fbpx
Home » Totul despre semintele de dovleac

Totul despre semintele de dovleac

Autor: ArtPrint
0 comentariu 7 vizualizari 3 minute timp estimat

Semintele de dovleac reprezinta o foarte buna sursa de grasimi sanatoase, minerale si vitamine din grupul celor liposolubile. Ieftine, gustoase, usor de procurat – iata care sunt motivele pentru care merita sa profiti de semintele de dovleac!

Semintele de dovleac sunt adevarate pilule cu minerale esentiale. Un sfert de ceasca de seminte asigura aproximativ 30% din cantitatea zilnica recomandata. Magneziul este esential pentru oase sanatoase, pentru un nivel normal al zaharului din sange si pentru reglarea colesterolului. In plus, semintele de dovleac sunt bogate in fosfor, fier, cupru, proteine, zinc si vitamina K.

Semintele de dovleac contin, de asemenea, un numar mare de antioxidanti. Uleiul rezultat din presarea la rece a semintelor de dovleac nu doar ca este extrem de bun la gust, ci are si capacitatea de a reduce inflamatiile si de a ameliora bolile reumatismale.

Efectul uleiului din seminte de dovleac este identic cu efectul indometacinei, un medicament adesea folosit pentru a ameliora inflamatiile si durerile asociate acestora, mai ales in cazul afectiunilor articulare, dar fara sa prezinte niciunul din efectele secundare ale acesteia.

Studiile au dovedit ca uleiul de seminte de dovleac determina o scadere a nivelului de colesterol si a trigliceridelor. In plus, consumul de seminte de dovleac si de ulei din seminte de dovleac determina scaderea tensiunii arteriale.

Mai mult, semintele de dovleac ajuta la intarirea sistemului imunitar, iar continutul de fitosteroli actioneaza ca o bariera impotriva dezvoltarii celulelor de tip canceros.

Semintele de dovleac sunt ideale consumate crude sau coapte, dar niciodata prajite, pentru ca isi pierd mult din beneficii, iar unii compusi devin chiar toxici.

Le poti adauga in salate in combinatiile de cereale, in prajituri si tarte sau le poti consuma ca atare crude sau coapte presarate cu putina sare, zahar sau mirodenii.

Coace semintele de dovleac in cuptorul bine incins, la foc moale, pentru 10 minute. Inainte de a le pune la copt, trecele printr-o baie de apa cu sare. O lingurita de sare in jumatate de litru de apa. In saramura poti pune si condimente. In loc de sare poti sa folosesti zahar. O lingura de zahar si arome (scortisoara sau nucsoara), in jumatate de litru de apa. Astfel, vei manca cu si mai multa placere semintele de dovleac, pentru ca vor avea un gust si o aroma speciala.

👉 Citește și Dovleacul, medic de toamna
👉 Citește și Top 10 alimente pentru diabetici

Sursa foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies