Calciul este un mineral esential pentru organism. Necesarul zilnic ajunge undeva la 1000 de miligrame, fiind mineralul de care organismul are nevoie, zilnic, in cea mai mare cantitate. In consecinta, este important ca aceasta doza zilnica sa fie acoperita nu doar din alimente de origine animala, ci si din fructe si legume.
Afla care sunt cele mai bune surse de calciu din fructe si legume, alternative mai sanatoase decat alimentele de origine animala, care vin mereu cu cantitati mari de grasimi!
Laptele de soia este o sursa sigura de calciu. O singura cana contine 200 mg de calciu, iar specialistii recomanda consumul produsului fara indulcitori sau alti compusi nutritivi din soia nemodificata genetic. Aceasta ultima informtie trebuie obligatoriu trecuta pe eticheta, iar daca ea lipseste respectivul produs nu este sigur pentru consum.
Sucul de portocale obtinut din fructe proaspete este si el o sursa de calciu. Un pahar dimineata, la micul dejun, asigura 25% din necesarul zilnic de calciu al unui organism sanatos. Opteaza pentru sucul proaspat preparat. O alternativa ideala este consumul de suc din doua portocale pe zi. Mandarinele si clementinele sunt si ele surse foarte bune de calciu.
Toate legumele verzi sunt bogate in calciu usor asimilabil si sunt surse sigure de calciu. Pe lista se numara spanacul, varza, pastaile verzi sau kalele, dar si salata de tip rucola sau valeriana si frunzele tinere de spanac consumate crude. Consuma aceste legume cu putin ulei vegetal, pentru a spoi absorbtia de calciu.
👉 Citeste si Fructe uscate: Pro și contra
Pestele contine calciu. Mai mult, consumat in fiecare zi, asigura 18% din necesarul unui organism sanatos. Specialistii sfatuiesc ca oasele de peste, in special cele care sunt fragede, gatite bine la cuptor sau chiar prajite, sa fie consumate, pentru ca ele au un aport important la cantitatea de calciu pe care o vei prelua la fiecare masa. Conservele de peste in suc propriu sunt ideale si reprezinta un aport important de calciu.
Conopida si broccoli sunt legume-minune care nu doar ca reprezinta o sursa sigura de calciu, ci contin si vitaminele A si C, fier, sunt bogate in fibre si sarace in calorii. In plus, sunt ideale si necesare in dieta femeilor deoarece contin anumiti compusi specifici, binefacatori pentru metabolismul general feminin.
👉 Citeste si Coaja de ou, bună pentru oase
👉 Citeste si Miere și polen pentru sănătate și frumusețe!
Sursa foto: 123rf.com