fbpx
Home » Cărbune vegetal. 10 utilizări zilnice

Cărbune vegetal. 10 utilizări zilnice

Autor: Felician Scorobete
0 comentariu 189 vizualizari 4 minute timp estimat

Vorbim despre  beneficiile pe care le are utilizarea de cărbune vegetal inclusiv pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Îl folosim pentru piele, păr, dinți, digestie și chiar pentru interiorul locuinței noastre.

De ce? Pentru că acest cărbune vegetal este un puternic absorbant natural, un foarte eficient detoxifiant și antipoluant. De aceea, el reprezintă un excelent ingredient pentru măști faciale, produse pentru corp și produse pentru piele pe care o curăță de reziduuri, de toxine și de excesul de sebum. Un element detoxifiant și antipoluant.

Iată mai jos câteva dintre utilizările ideale pentru cărbune vegetal!

Mască purificatoare pentru ten

Amestecă o linguriță de praf de cărbune, o lingură de argilă bentonită și două linguri de apă. Aplică această compoziție pe față, las-o să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește-ți fața. E o metodă excelentă pentru detoxifierea tenului!

Exfoliant pentru corp

Amestecă două linguri de cărbune praf, trei linguri de zahăr și o lingură de ulei de cocos. Aplică amestecul pe pielea corpului, exact ca un o cremă exfoliantă (scrub), apoi clătește cu apă.

Șampon detoxifiant

Se recomandă pentru părul supraîncărcat și suprasolicitat. Adaugă o jumătate de linguriță de cărbune praf în șamponul tău obișnuit. Masează-ți bine pielea capului, apoi clătește bine. Părul tău va deveni mult mai mătăsos și se va însănătoși.

Deodorant natural din cărbune vegetal

Fă un amestec dintr-o linguriță de cărbune, două linguri de bicarbonat de sodiu și câteva picături de ulei esențial de lavandă, care are un puternic efect dezinfectant. Aplică această compoziție sub axilă, simplu, cu degetele.

Cărbune vegetal, ingredient în crema pentru picioare

Masează-ți picioarele cu crema ta hidratantă obișnuită la care adaugi și o linguriță de cărbune praf. Efectul? Îți vei simți pielea picioarelor mult mai catifelată.

Baie detoxifiantă pentru picioare

Diluează două linguri de cărbune vegetal într-un lighean cu apă călduță, apoi ține picioarele în această apă timp de 20 de minute. Vei scăpa de celulele moarte ale pielii!

Digestiv natural

Amestecă o linguriță de cărbune într-un pahar cu apă și bea. Stomacul tău va funcționa mai bine și vei reduce și flatulența. Atenție: este recomandat să-ți consulți medicul de familie sau un alt medic înainte de a bea cărbune!

Albirea naturală a dinților

Spală-te pe dinți ca de obicei, cu periuța de dinți, dar în loc de pasta de dinți obișnuită folosește pudră fină de cărbune un pic umezită. Atenție însă: această practică trebuie folosită doar o dată pe lună, pentru a evita abraziunea!

Cărbune vegetal pentru purificarea aerului

Pune pungulițe cu cărbune praf în toată casa. Vor absorbi toate mirosurile neplăcute!

Soluție de dezinsecție

Amestecă cărbune praf cu puțină apă și pulverizează produsul obținut în zonele infestate. Insectele vor cădea… ca muștele!

Sursă foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies