fbpx
Home » Postul, o altfel de dieta vegetariana

Postul, o altfel de dieta vegetariana

Autor: ArtPrint
0 comentariu 27 vizualizari 5 minute timp estimat

Putem spune ca postul este o altfel de dieta vegetariana. In aceasta perioada, sunt eliminate din alimentatie carnea, lactatele si ouale. Raman pe lista grasimile vegetale si pestele, care poate fi consumat destul de des, precum si o bogatie de legume si fructe, care te vor ajuta sa te tonifici si sa te incarci cu energie.

Secretul alimentatiei sanatoase in perioada de post sta in combinarea intr-un mod intelept a alimentelor, prepararea lor eficienta, un consum rational si cat mai mic de zahar si un aport potrivit de lichide.

👉Citește și Rețetă de post: Sarmale cu linte și năut

Legume la discretie

Cartofi, ceapa, telina, conopida, sfecla rosie, morcovi si multe altele… Toate acestea se pot transforma in supe, ciorbe si tocanite de legume. Adauga rosii (din conserva, in sos propriu, pentru ca sunt cel putin la fel de sanatoase precum cele proaspete), multa verdeata proaspata, usturoi si vei avea cele mai bune si sanatoase mancaruri.

A doua categorie de legume de care merita sa profiti este cea a legumelor congelate. Cap de lista, fasolea verde si broccoli, apoi vin varza de Bruxelles si spanacul.

Ideale in perioada de post sunt și fasolea uscata, mazarea uscata si lintea. Reprezinta o sursa de baza in ceea ce priveste proteinele la dieta de post si la dieta vegetariana. Fasolea uscata este un ingredient cu potential maxim. Din ea se poate face mancare, se poate face supa si ciorba. Salata de fasole boabe cu ceapa verde (se gaseste in piata), cu cimbru uscat, putin ulei si un strop de otet balsamic este pur si simplu senzationala.

👉 Citește și Postul prelungit cu apă

Ciupercile, o buna alternativa pentru carne

Exista sute de retete care au la baza ciupercile. Ciupercile le poti prepara in fel si chip. Tocanite, ciorbe si supe crema. Ciupercile pot fi coapte, fierte sau consumate ca atare.

Muraturile, un aliment recomandat de specialisti

Prima pe lista: varza murata, care prin aportul de probiotice este un inlocuitor perfect pentru iaurt si lactate fermentate natural. In plus, este un excelent aliat in dieta, caci are putine calorii si multa vitamina C. Poti face din ea mancare, iar salata de varza acra cu mult piper si ulei de masline este un veritabil rasfat.

Fructele sunt si ele un aliat de nadejde in dieta vegetariana de post. Si ai de unde alege: mere, citrice si fructe de padure congelate. Apoi banane si kiwi, avocado si mango. Fructele completeaza in modul cel mai gustos si sanatos meniul zilei. Adauga nuci si migdale.

Postul, practicat ca o dieta vegetariana, este mult mai simplu si mai gustos decat pare la prima vedere. Ai nevoie doar de putina imaginatie si de… sfaturile noastre.

Recomandarea noastra este sa evitati falsurile si preparatele „de post”. Sunt pline de aditivi, au multa sare si, foarte des, chiar grasimi animale daunatoare. Ideale sunt preparatele din soia, laptele de migdale, cerealele integrale si fructele uscate.

👉 Citește și Alimente de care să ne ferim atunci când ținem post. Află care sunt acestea de la nutriționistul Șerban Damian
Găsești mai multe sfaturi pentru sănătate în revista #Sănătatea de Azi!
Ediția Aprilie 2025 este acum în toate magazinele de presă din țară!
Poți procura revista noastră și online, de pe site-ul publisol.ro, în ediție digitală sau ediție tipărită.

 

 

Sursă foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies