fbpx
Home » Sezonul virozelor! Indicii prețioase de la Self Care Diagnostics

Sezonul virozelor! Indicii prețioase de la Self Care Diagnostics

Autor: Stoian Roxana
0 comentariu 260 vizualizari 4 minute timp estimat

Este iarnă și putem spune că ne aflăm în plină perioadă de infecții respiratorii de tot felul. Cu siguranță și tu ai auzit o mulțime de persoane din jurul tău plângându-se de răceli, faringită, de epidemie de gripa A la grădiniță sau ai aflat că cel puțin un coleg de-al tău a făcut Covid zilele acestea. 

În această situație, este foarte posibil să fi întrat și tu în contact cu vreun virus și este important să poți depista rapid și cu precizie de ce suferi pentru a putea primi tratamentul corect în cel mai scurt timp.

Multe dintre simptomele acestor infecții respiratorii cum ar fi: febra, oboseala, secreții nazale, tuse și/sau dureri musculare, sunt simptome comune. Așadar, cum poți face diferența între răceală, gripa A si Covid?

În primul rând, este bine să știi care sunt cauzele și simptomele fiecărei afecțiuni. Virozele respiratorii de exemplu, sunt infecții virale, declanșate de virusurile A,B sau C, cunoscute ca virusuri gripale. Ele se transmit ușor, sunt contagioase și apar în sezonul rece (intre octombrie și martie).

Răcelile sunt și ele infecții respiratorii cauzate de virusuri, dar altele decât cele gripale. Ele sunt mult mai ușor de dus pentru că afectează doar nasul și gâtul. Spre deosebire de gripă, răcelile pot apărea oricând. Gripa debutează brusc, cu stare generală proastă, oboseală, febră, frisoane, transpirații, dureri de cap sau musculare, în timp ce răcelile se instalează treptat cu secreții nazale, strănut și dureri în gât.

Streptococul beta-hemolitic sau streptococul de grup A este o bacterie comună, ce poate fi purtată și fără simptome, însă este cea care se face vinovată pentru roșu în gât, faringită, amigdalită, scarlatină sau boli mai grave. 

Tocmai de aceea e bine să ai în casă teste rapide ce te pot scuti de drumuri, timp pierdut și analize costisitoare. Self Care Diagnostics powered by BARZA îți recomandă două teste ce nu trebuie să lipsească din arsenalul familiei tale în această perioadă.

Test rapid Strep A 

Dacă ai tu sau copilul tău aveți simptome ce te pot duce cu gândul la o faringită de exemplu, este bine ca încă de la primele semne de oboseală, apatie, tuse, secreții nazale, dureri articulare, să faceți un test rapid Strep A. Cu precizie de laborator și un rezultat obținut în doar 10 minute, acest test ajută la detectarea rapidă, în confortul propriei case, a acestui streptococ.

Test Rapid Duo Covid-19 și Influenza (Gripă) A+B 

Simptomele COVID-19 pot să te păcălească deoarece sunt foarte similare cu cele ale răcelii sau ale gripei. În principiu simptomele care te pot duce cu gândul la Covid sunt febra, tusea uscată și oboseala. Însă de la caz la caz, în funcție de forma și tulpina contactată, acestea pot varia, ele pot fi mai ușor de confundat cu o banală răceală sau pot fi mai puternice.

Cu o acuratețe de peste 99%, acest test rapid ajută la diagnosticul diferențiat al infecțiilor respiratorii: COVID 19, Gripă A și Gripă B dintr-o singură probă de exsudat nazofaringian. Scapă de dubii! Testează-te acasă și află în doar 15 minute care este diagnosticul.

În cazul în care vreunul dintre teste iese pozitiv, indicat este să urmezi instrucțiunile doctorului.

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies