Bogată în vitamine și minerale, apa de orez poate face minuni pentru sănătatea și frumusețea noastră. Poate că după ce îi descoperi virtuțile te vei convinge că merită s-o consumi regulat.
O comoară de nutrienți
Efectele minunate ale acestei licori asupra organismului se datorează bogăției ei în vitamine și minerale: B-uri, fier, potasiu, zinc, magneziu… Toți acești nutrienți sunt transferați din orez în apa în care el fierbe.
Împiedică deshidratarea
Nici că puteai găsi o băutură mai bună pentru zilele toride de vară, când transpiri abundent și pierzi multă apă și nutrienți esențiali. Apa de orez îți asigură o hidratare naturală și optimă.
Stimulează lactația
Ideală pentru femeile care alăptează, căci prin bogăția de vitamine și minerale stimulează producerea laptelui matern. Este recomandabil să se bea cel puțin patru pahare pe zi.
Reglează digestia
Cu bogăția ei în fibre, apa de orez ajută intestinele să funcționeze mai bine, prevenind constipația și balonarea. Mai mult de atât, minunata licoare se dovedește un remediu excelent în caz de diaree, putând fi folosită nu doar la adulți și seniori, ci și la bebeluși și sugari, mult mai sensibili la micile tulburări de stomac.
Un alt avantaj: conține amidon, un compus care stimulează înmulțirea bacteriilor bune din intestin.
Catifelează pielea
În Asia, apa de orez e considerat un veritabil elixir al tinereții. Secretul este cantitatea mare de inozitol, un element care dinamizează creșterea celulelor, întârzie îmbătrânirea lor și apariția ridurilor, stimulează circulația sanguină. Aplicată pe piele, catifelează și tonifică pielea, închide porii, calmează iritațiile. Aplicată pe păr, această apă miraculoasă îl face moale și strălucitor.
Ne protejează de razele nefaste ale soarelui
Acest efect surprinzător se datorează cantităților mari de acid paraaminobenzoic, element prezent în toate produsele care ne protejează de soare, și care are o puternică acțiune antioxidantă și antiinflamatoare pentru piele. Să bei apă de orez înseamnă să-i asiguri pielii tale toate elementele nutritive de care are nevoie ca să se protejeze de ultravioletele dăunătoare ale soarelui.
Cum prepari apa de orez?
Ca să obții o apă de orez veritabilă trebuie să pui o jumătate de cană de orez alb la patru căni de apă. Fierbe la foc mic 20 de minute. Când e gata, strecoară și păstrează apa într-un recipient de sticlă. Dacă intenționezi să bei apa, o poți aromatiza cu scorțișoară și îndulci cu zahăr ori miere.
Citește și:
Apa cu lămâie – avantaje pentru sănătate și frumusețe
Cearcănele: de ce apar, cum le tratezi natural
Alimentele expirate: le aruncăm imediat sau mai sunt bune de consum?
Sursa foto: www.123rf.com