fbpx
Home » Miresme binefăcătoare

Miresme binefăcătoare

Autor: ArtPrint
0 comentariu 12 vizualizari 7 minute timp estimat

Aromaterapia este cunoscută din cele mai vechi timpuri, istoria creditându-i pe egipteni drept primii care au folosit uleiurile eterice în scopuri curative. Avem nevoie de parfumuri care să ne încălzească corpul și sufletul, indiferent de anotimp.

Medicul grec Hipocrate a folosit și el uleiurile eterice, pe care le aprecia pentru virtuțile lor curative și binefăcătoare. În timp, tradiția s-a păstrat și a ajuns în zilele noastre.

Aromaterapia face parte din abordările holistice care promovează vindecarea trupului împreună cu cea a sufletului. Mirosurile acționează instantaneu asupra sistemului limbic, trezind amintiri vechi și stimulând zone subconștiente, fapt care și explică efectele lor puternice asupra psihicului.

Ce sunt uleiurile eterice

Foarte simplu, sunt uleiuri extrase din diferite plante aromatice. Exită atât de multe tipuri de uleiuri eterice, încât necunoscătorii se pot simți copleșiți în fața paletei largi. De aceea este bine să consulți un specialist înainte de a folosi un anumit ulei. În timpul iernii, sănătatea este amenințată de pericole specifice, iar ele pot fi combătute cu anumite uleiuri esențiale pe care este bine să le ai la îndemână. Aromaterapeuții au identificat cinci uleiuri utile în anotimpul rece, care te vor menține sănătoasă, în formă și plină de bună dispoziție.

Ulei de levănțică

Levănțica este una dintre cele mai renumite plante aromatice, iar uleiul extras din ea are proprietăți antibacteriene, antidepresive și antiinflamatoare. Acest ulei te va ajuta să-ți eliberezi nasul de mucozitățile în exces și este ideal în combaterea alergiilor și răcelilor comune. Dacă adaugi cinci picături de ulei de levănțică în dispozitivul de umidificare a aerului, vei scăpa de congestiile nazale. Mai mult, iarna, pielea se deshidratează și devine uscată și flască. Masează-te zilnic sau măcar de 3 ori pe săptămână cu ulei de levănțică pentru a- menține elasticitatea acestui organ vital. Poți combina uleiul de levănțică cu ulei de jojoba, pentru un plus de hidratare.

Ulei de oregano

Iată o substanță din seria de miresme binefăcătoare excelentă care întărește imunitatea, este antivirală, antifungică, antiinflamatoare și antibacteriană. Dacă ar trebui să alegi un singur ulei, alege-l pe acesta. Poți picura ulei de oregano în lampa de aromaterapie și poți inhala mireasma zilnic. Mai mult, uleiul de oregano alină durerea în gât. Dacă te simți anxioasă și nu poți adormi, tot acest ulei te va ajuta. El induce o stare de liniște și calm, astfel încât te vei relaxa mai ușor.

Ulei de lămâie pe lista cu miresme binefăcătoare

Uleiul de lămâie creează bună dispoziție, înveselește, este astringent și are efecte antibacteriene. Poți folosi acest ulei pentru a combate răceala sau a o preveni. De asemenea, poți folosi acest ulei  pentru a parfuma locuința sau pentru a curăța camerele, deoarece el îndepărtează germenii și bacteriile de pe diferite suprafețe. Iarna, în casă se adună mulți microbi, așa că este important să faci curățenie cu o substanță care ucide bacteriile. Mirosul de lămâie alungă imediat stresul și înviorează instantaneu. Mai mult, uleiul de lămâie poate scădea pofta de dulce, reducând în mod natural dorința de a mânca prăjituri.

Ulei de mentă

Și acest ulei înviorează spiritul. De asemenea, întărește imunitatea și reduce pofta de mâncare. În lunile de iarnă, zilele sunt mai scurte, iar cei predispuși la depresie și anxietate observă cum simptomele se înrăutățesc. Uleiul de mentă alungă oboseala, atenuează depresia și anxietatea și înviorează spiritul. Durerile de cap cauzate de sinuzită se tratează cu ajutorul acestui ulei.

Ulei de tămâie

Miresme binefăcătoare. Tămâia are proprietăți purificatoare, care pot preveni îmbolnăvirea. Picură puțin ulei de tămâie amestecat cu ulei de oregano în lampa de aromaterapie în fiecare dimineață și vei vedea că ziua va începe mai bine. Uleiul de tămâie ajută și la reducerea anxietății și diminuarea proastei dispoziții asociate cu lunile mohorâte de iarnă. Nu exagera însă cu cantitatea, unele persoane pot căpăta dureri de cap dacă aroma este prea intensă. Iar când realizezi amestecul, experimentează pentru a afla care este combinația benefică pentru tine.

Sursă foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies