Ți se întâmplă adeseori să mănânci ouă la micul dejun. Foarte bine, numai să nu exagerezi! Dar nu despre asta este vorba aici, ci despre cojile ouălor, pe care n-ar trebui în niciun caz să le arunci.
Pentru că, în caz că ai uitat, coaja de ou este extrem de sănătoasă, mai ales pentru… oase. Pentru început, prepari un macerat din praf de coajă de ou, suc de lămâie şi miere. Coaja de ou este bogată în calciu natural, care se absoarbe foarte ușor în organism.
Cum se face
Speli coaja de ou, o laşi câteva zile la uscat, apoi o pisezi în mojar. O dai prin râşniţa de cafea până ce obţii un praf fin, pe care-l amesteci cu miere şi suc de lămâie: o parte făină de coajă de ou, două părţi miere, o parte suc. Torni totul într-un vas care se închide ermetic şi laşi la loc răcoros sau în frigider timp de o săptămână, agitându-l de 2-3 ori pe zi. Preparatul astfel obţinut se ţine în frigider și are valabilitate timp de 6 săptămâni.
Cum se administrează
Iei o lingură cu macerat de 3 ori pe zi, la mesele principale, diluat cu puţină apă sau ceai de muşeţel. Înainte de întrebuinţare, se agită bine soluţia (cojile de ouă se sedimentează repede). Cura durează 2-4 săptămâni şi se reia numai după o pauză de 1-2 săptămâni. În cazul persoanelor în vârstă, doza se reduce la jumătate.
Ce face această cură: reglează insuficienţa paratiroidiană (cu fenomene de hipocalcemie), tratează tulburările de creştere, osteoporoza, parodontoza, e de ajutor în sarcină și alăptare, ajută la fixarea calciului în organism.
Ține minte:
♥ Din coaja unui ou de mărime medie rezultă aproximativ o linguriță de pulbere, care conține aproximativ 750-800 mg de calciu elementar, plus alte minerale precum magneziu, bor, cupru, fier, mangan, sulf, zinc etc.
♥ Cu toate că le-ar fi benefică din punctul de vedere al reglării nivelului de calciu, diabeticilor le este interzisă cura cu coajă de ou.
👉 Citește și 10 mituri despre ouă
👉 Citește și Rețete de frumusețe cu ou
Sursă foto: 123rf.com