Dieta Rina este una dintre cele mai populare metode de slăbit din ultima perioadă. Se menține în topul dietelor datorită rezultatelor spectaculoase. În cele 90 de zile, cât durează dieta, poți scăpa de 10 până la 20 de kilograme. Și asta fără prea mult efort, pentru că acest regim alimetar nu presupune înfometare, ci doar disocierea alimentelor.
Iată mai jos 10 motive pentru care nu vei regreta dacă optezi pentru dieta Rina.
Poți mânca fără să numeri caloriile
Nu vei avea nevoie de un calculator pentru calorii. Fiind o dietă disociată, se bazează pe reducerea caloriilor în mod natural, pentru că nu vei putea consuma o cantitate prea mare din același aliment. Tot ce trebuie să faci este ca, timp de 90 de zile, să repeți un regim disociat de 4 zile. În fiecare zi ai voie să consumi un singur tip de alimente: ziua 1 – proteine, ziua 2 – amidonoase, ziua 3 – carbohidrați, ziua 4 – vitamine.
Ai voie să mănânci pâine, paste, orez, cartofi
Sunt permise alimente la care nici măcar nu ai visa dacă ai alege o dietă proteică. În schimb, în dieta Rina, în ziua de carbohidrați, poți mânca pâine sau paste, dar este important să alegi produse din cereale integrale. În ziua de amidonoase, poți mânca orez sau cartofi – și aici, cu condiția de a fi pregătite sănătos. Orezul să fie integral si gătit al dente, iar cartofii – fierți sau copți în coajă.
Consumi mâncare proaspătă
Deoarece trebuie să mănânci în fiecare zi altceva, vei avea tot timpul la dispoziție mâncare proaspătă.
Eviți înfometarea
Ai șansa de a mânca alimente cu gust bun, în cantitățile dorite. În plus, fiind din aceeași categorie, alimentele consumate se digeră lent, ceea ce te ajută să simți senzația de sațietate mai mult timp. De altfel, digerarea separată a categoriilor alimentare reprezintă cheia succesului în această dietă. Din punct de vedere științific, Rina se concentrează asupra incapacității tractului digestiv de a procesa eficient mai multe tipuri de alimente simultan.
Îți faci plinul de vitamine și de minerale
Unul dintre cele mai importante sfaturi medicale este să consumăm fructe și legume. Or, dieta Rina încurajează consumul zilnic de fructe și legume, cele mai bune surse naturale de vitamine și de minerale. În fiecare zi, la micul dejun, trebuie să consumi un fruct sau un bol cu salată de fructe. De asemenea, consumul de legume verzi (salată, spanac, varză, ruccola, ceapă verde) este permis în fiecare zi, alături de proteine, carbohidrați sau amidonoase. Ca să nu mai vorbim de ziua cu vitamine, în care vei avea parte de o adevărată infuzie de nutrienți din varietatea de fructe și legume consumate.
Respecți un program de mese
Trebuie să ai grijă să nu sari peste niciuna dintre cele trei mese ale zilei și să incluzi doar alimentele recomandate. Această dietă te ajută să îți organizezi mai bine meniurile zilnice și programul în general. Indiferent de ziua în care ești, trebuie să respecți un interval de 2 ore între mese.
Înveți să te hidratezi
O regulă importantă este să bei zilnic cel puțin 2 litri de lichide – apă, ceaiuri neîndulcite, sucuri naturale, supe, ciorbe. Astfel, îți formezi obiceiul sănătos de a te hidrata suficient, ceea ce ajută nu doar la pierderea greutății în exces, ci la buna funcționare a întregului organism.
Faci mișcare
Activitatea fizică făcută de 2-3 pe săptămână nu trebuie să lipsească în dieta Rina. Poți face orice formă de mișcare pe care o preferi: alergare, yoga, fitness, mers pe jos, înot sau un sport de echipă. Important este să faci efort fizic timp de cel puțin 30 de minute, de câteva ori pe săptămână.
Scapi de un număr mare de kilograme
Punctul forte al dietei Rina este că te ajută să slăbești peste 10-15 kilograme, într-un timp relativ scurt, într-un mod echilibrat din punct de vedere al principiilor nutritive și respectând regulile unui stil de viață sănătos.
Poți adapta principiile acestei diete pe termen lung
O parte dintre principiile acestei diete pot fi menținute mult timp și încorporate în programul zilnic. Poți mânca disociat pe mese, nu pe zile, astfel încât să menții rezultatele obținute în intervalul de 90 de zile. Respectă cele trei mese principale și orarul meselor. De exemplu, păstrează obiceiul de a mânca prânzul la micul dejun, la prânz – carbohidrați cu legume, seara – carne slabă cu legume sau invers. Pentru momentele dintre mese, în care simți nevoia să ronțăi ceva, optează pentru legume tăiate bastonașe. Continuă să bei apă și ceaiuri din plante fără zahăr.
Sursă foto: 123rf.com