fbpx
Home » Ce culoare are personalitatea ta?

Ce culoare are personalitatea ta?

Autor: Angelica Ciltan
0 comentariu 435 vizualizari 8 minute timp estimat

Unora le place albastrul, altora roșul, alții îndrăgesc verdele sau movul… Preferăm culori diferite din simplul motiv că suntem diferiți: gândim, simțim, acționăm diferit. Descoperă ce dezvăluie culoarea ta preferată despre personalitatea și gusturile tale.

Roșu

Este culoarea cea mai tonică. Este adeseori apreciată de femeile dinamice, pasionale, puternice, uneori chiar agresive. Individualistă și pasională, te faci remarcată prin senzualitate, optimism, îndrăzneală și spirit de inițiativă. Din felul tău de a fi (gesturi, vorbe, reacții) nu este greu pentru nimeni să tragă concluzia că nu-ți place monotonia. Adeseori îți manifești emoțiile într-un mod exploziv, uneori chiar impulsiv. În tine se ascunde o adevărată eroină!

Persoanele care evită roșul se tem de acțiune, sunt fragile și au o vitalitate scăzută.

Roz

Dacă rozul este culoarea ta preferată, înseamnă că ești iubitoare, generoasă și sensibilă la nevoile celorlalți. Prietenoasă și accesibilă, emani o căldură și o blândețe de care ceilalți sunt irezistibil atrași. Preferința pentru culoarea roz indică de obicei un puternic instinct matern, cu o nevoie pronunțată de a-i proteja și de a avea grijă de ceilalți. În același timp, însă, ai și tu nevoie să fii protejată, căci ai tendința să te neglijezi. Conștientă de feminitatea ta, în relația de cuplu dăruiești tot ce ai mai bun: romantism, senzualitate, sensibilitate.

Cei care resping rozul pot respinge feminitatea în sine sau stereotipurile asociate cu femeile.

Citește și: Rețete cu zaț de cafea pentru o piele fină

Portocaliu

Inteligență și spirit de independență: asta ești tu! Orgolioasă și ambițioasă, te ghidezi după principiul: scopul scuză mijloacele. Drept urmare, nu eziți să flatezi pe cine trebuie ca să obții ce vrei. Ai o personalitate plăcută, așa că îți faci cu ușurință prieteni. Iubești viața, trăiești totul la maximum, te bucuri de fiecare moment, dar ai nevoie de stimulare, de noutate, altfel te plictisești.

Cei care resping total portocaliul sunt persoane inhibate și pudice.

Verde

Recunoscută pentru efectele sale pozitive asupra sistemului nervos, culoarea verde te atrage tocmai pentru că îți calmează anxietatea. Ești sociabilă, empatică, binevoitoare și nu încerci să-i controlezi pe cei din jur, dar în aceeași măsură poți fi foarte geloasă și posesivă când ai impresia că nu ești suficient băgată în seamă.

Preferința pentru tonurile de verde spre galben indică o personalitate flexibilă și echilibrată. Persoanele atrase de tonurile de verde-albastru sunt spirituale și nu își pierd ușor speranțele.

Cei care evită constant verdele sunt rigizi și conservatori.

Galben

Strălucești grație spiritului tău creativ și entuziast. Ești o persoană înțeleaptă și înțelegătoare. Nu îți lipsește încrederea în tine și privești viața ca pe o călătorie fantastică. Veselă și plină de umor, știi să creezi o atmosferă plăcută oriunde te duci. Preferința pentru galbenul puternic indică tendință spre aroganță, în timp ce predilecția pentru nuanțe blânde denotă lipsă de curaj (de aici expresia „s-a îngălbenit de frică”). Galbenul este potrivită pentru decorarea sufrageriei, camerei de zi și a sălilor de ședințe – favorizează comunicarea.

Respingerea acestei culori indică decepție, introvertire, lipsă de aspirații.

Albastru

Culoarea onestității și loialității. Preferința ta pentru albastru denotă că ai mare nevoie de calm și armonie în jurul tău. Ești o ființă sensibilă, cu o predilecție nativă spre a evita situațiile stresante. Probabil tocmai de aceea ești mai degrabă conservatoare, decât adepta aventurilor. Te dedici trup și suflet celorlalți, însă devotamentul tău ieșit din comun ți-ar putea crea uneori probleme.

Persoanele care nu suportă albastrul pot fi frustrate, neîncrezătoare sau avide după experiențe incitante, care rup monotonia.

Violet

Nu sunt mulți cei care adoră violetul, iar dacă vedem această culoare peste tot este doar pentru că e la modă! Solitară, idealistă și subiectivă, ești una dintre acele persoane care se delimitează de grup. Ești insensibilă la critici (nu în sensul că nu te afectează, ci că nu te determină să te abați de la drumul tău) și îți admiți cu dificultate defectele. Îți exprimi gândurile fără ezitare.

Respingerea culorii violet denotă teamă de deziluzii și lipsă de idealuri.

Maro

Simțul tău practic exacerbat poate merge până la materialism. Ești bine ancorată în realitate, îți plac lucrurile concrete și ești dispusă să facă mari eforturi pentru a realiza ce ți-ai propus. Cu simplitatea și onestitatea de care dai dovadă reușești să aduni mulți prieteni în jurul tău.

Alb

Albul este simbolul purității și al inocenței. Moralistă și intransigentă, ai pretenția ca ceilalți să dea dovadă de loialitate. Cea mai mare insultă ce ți se poate aduce? Să fii tratată ca o femeie frumoasă, dar fără creier. Te respecți profund (și ai dreptate!) și nu vrei decât ca și ceilalți să te respecte. Unii te-ar putea cataloga drept perfecționistă. Așa să fie?

Gri

Nu ai reputația unei persoane amuzante. Dimpotrivă, decența sentimentelor tale te aduc aproape de puritanism. Cea mai mare calitate a ta este controlul de sine, de care dai dovadă în orice situație. Din cauză că ești timidă și închisă în sine ai putea părea antipatică, dar în adâncul tău se ascunde o ființă caldă și iubitoare. Însă acest lucru este descoperit doar de cei care au răbdarea să te cunoască mai bine.

Negru

Tu? Un paradox! Originală și spontană, ai sentimentul clar că nu te încadrezi „normelor”. Deși ești demnă și mândră, știi să respecți ideile celorlalți, chiar dacă sunt contrare alor tale. Ai acea prestanță unică, specifică oamenilor siguri pe ei, ce își cunosc puterea interioară fără a abuza însă de ea.

Citește și:
• De ce e bine să râzi 15 minute pe zi
Trucuri beauty ca să pari mai tânără

 

Sursa foto: www.123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies