fbpx
Home » Fals și adevărat despre autobronzante

Fals și adevărat despre autobronzante

Autor: Angelica Ciltan
0 comentariu 196 vizualizari 4 minute timp estimat

Te tentează să folosești autobronzantele ca să dai un plus de culoare pielii tale? Atunci ar fi bine să afli mai multe despre autobronzante, aceste produse cosmetice care îți aduc bronzul dorit într-un flacon, căci în jurul lor s-au creat multe idei preconcepute.

Te protejează de razele solare

Fals. Dacă îți imaginezi că atrăgătoarea nuanță a caramelului pe care ți-o dă autobronzantul te ferește de efectele negative ale razelor soarelui, te înșeli. Cele mai multe autobronzante nu conțin filtru solar. De aceea, înainte să te expui la soare folosește neapărat un produs cu factor de protecție solară de cel puțin 30.

Lasă urme pe haine

Fals. Noua generație de autobronzante se usucă foarte rapid și îți permit să te îmbraci la 5-10 minute după ce le-ai aplicat. Totuși, evită să porți haine albe sau de culoare deschisă (roz, crem etc.) chiar în ziua aplicării produsului.

Înainte de aplicarea autobronzatului e nevoie de un gomaj

Adevărat. Prin exfolierea pielii elimini celulele moarte și impuritățile, pielea devine mai suplă și absoarbe mai bine substanțele active din loțiune. Gomajul e indispensabil ca să obții un bronz uniform. După gomaj aplică neapărat o cremă hidratantă, insistând pe zonele mai uscate (coate, genunchi). După 15 minute poți aplica autobronzantul.

Poți folosi autobronzantul rămas de anul trecut

Fals. O asemenea cremă conține diverse substanțe chimice, unele alergene. Odată deschis flaconul, aceste substanțe se pot altera în contact cu aerul sau lumina. Caută pe flacon desenul ce reprezintă un mic recipient cu capacul desfăcut – pe el scrie câte luni de la deschidere are valabilitate produsul (3M = 3 luni, 6M = 6 luni etc.). Când deschizi un nou flacon lipește pe el o eticheta cu data curentă.

Pot provoca acnee

Adevărat. Unele autobronzante conțin chimicale puternice care pot irita pielea și pot cauza acnee, mai ales dacă ai pielea sensibilă și ești predispusă la puncte negre și coșuri. De aceea ar fi bine să alegi un produs care nu conține ulei (acesta astupă porii) și pe care scrie „non-comedogenic”.

Sunt sigure pentru sănătate

Adevărat. Principalul ingredient al autobronzantelor este DHA (dihidroxiacetonă), un zahăr obținut din sfeclă de zahăr sau trestie de zahăr. Când e absorbită, DHA interacționează cu proteinele din stratul superficial al pielii (stratul de piele moartă), colorându-l în arămiu. Până acum nu s-a dovedit că autobronzantele prezintă riscuri pentru sănătate. Totuși, dacă folosești autobronzante la spray sau pulverizator, protejează-ți nasul, gura și ochii, ca să nu inhalezi preparatul.

Citește și:
Cearcănele: de ce apar, cum le tratezi natural
Rețete cu zaț de cafea pentru o piele fină
8 obiceiuri care îți afectează frumusețea

 

Sursa foto: www.123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies