fbpx
Home » Păzește-ți pielea de frig!

Păzește-ți pielea de frig!

Autor: Silvia Pop
0 comentariu 342 vizualizari 3 minute timp estimat

Pe lângă afecțiunile dermatologice care apar strict din cauza expunerii excesive la ger, precum degerăturile, există probleme cronice ale pielii care se pot agrava în cursul iernii.

Persoanele diagnosticate cu eczeme cronice, psoriazis, dermatită atopică, rozacee pot resimți o înrăutățire a simptomelor în timpul iernii, așadar atenție mare, fii precaută, protejează-te cât mai bine cu haine groase, fular, mănuși, ca să păstrezi cât mai bine temperatura corpului, și continuă tratamentul.

În plus, este posibil să apară alergia la frig, ca urmare a expunerii pielii la aer sau apă rece, manifestandu‑se prin înroșire și mâncărime, ca la alergiile la alți factori. Frigul alterează structura unor proteine, iar corpul luptă împotriva lor, producând anticorpi.

Ce poți face ca să îți protejezi pielea

Cât privește intervențiile directe, aplică zilnic produse emoliente și hidratante pentru piele, imediat după baie, limitează numărul dușurilor, nu te spăla pe mâini excesiv și nu folosi apă fierbinte, pentru că înlătură stratul de grăsime care asigură protecție pielii, evită săpunurile iritante și alege uleiurile de baie în locul lor.

Stresul din perioada sărbătorilor și nu numai agravează și el starea pielii, la fel alimentația prea bogată în grăsimi și carbohidrați. De aceea, pentru binele pielii tale, urmează o cură de detoxifiere cu multe legume și fructe proaspete, renunță la fumat, la alimente superprocesate și redu zahărul.
Dacă vrei o piele frumoasă, uită de reclamele în care tinere abia îmbrăcate se plimbă nestingherite prin peisaje hibernale. Sunt filmări, dar în viața de zi de zi specialiștii ne îndeamnă să luăm măsuri de protecție la frig, respectiv să purtăm mănuşi şi şosete groase. Chiar și masca chirurgicală poate reprezenta o bună variantă să ne ferim fața de ger. O poți înlocui cu un fular. Dacă îți dorești un păr frumos, nu uita nici de căciulă, care are grijă și de urechi.

Evită să stai mult timp în picioare, mai ales în medii umede (frigul umed este mult mai periculos) sau să porți încălţăminte strâmtă, care împiedică un flux sangvin potrivit. Pentru zonele de piele expuse intemperiilor, față, mâini, urechi, caută creme protectoare. Acordă atenție buzelor care se crapă adesea, așa că dă-le cu balsam mai gras, mai ales dacă ai de stat afară mult.

Hidratează-ți corpul foarte bine, stai mai mult în casă și urmează tratamentul bolii de care suferi pentru ca evoluția acesteia să nu fie influențată de frig.

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies