E plin internetul de rețete cu leurdă și… pe bună dreptate! E prea bună!
Această plantă minunată, cunoscută și ca usturoi sălbatic, este, pe bună dreptate, vedeta primăverii!
Nu doar că adaugă un gust proaspăt și ușor usturoiat mâncărurilor, dar vine și cu o mulțime de beneficii pentru sănătate:
- Este bogată în vitamina C, A, fier și antioxidanți.
- Este un super aliat în alimentația antiinflamatoare.
- Ajută la întărirea sistemului imunitar și la îmbunătățirea sănătății inimii.
Cum se consumă leurda
Poate fi consumată în salate, pateuri vegetale, creme de brânză, pesto, unt aromatizat, omlete, brioșe sărate, plăcinte sau supe. Iată aici 3 idei super rapide, preparate la blender!
Cremă de brânză cu ardei roșu & leurdă (2 porții)
- Frunze de leurdă după gust (eu am folosit 7 frunze)
- 100 g telemea de vacă (eu am folosit light)
- 1 ardei kapia
- 200 g brânza cottage (eu am folosit una mai cremoasa)
- Opțional: o lingură de drojdie inactivă
Pate de conopidă coaptă cu leurdă
- 500 g conopidă coaptă la airfryer (condimentată și stropită cu ulei de măsline)
- 1 lingură de pudră proteică de cânepă
- 40 g drojdie inactivă
- 20 g tahini
- Zeamă de lămâie
- Frunze de leurdă după gust
Pate de fasole albă cu avocado & leurdă
- 1 conservă de fasole albă
- 1 avocado mic
- 1 lingură plină de drojdie inactivă
- 5-6 frunze de leurdă
- Zeamă de lămâie
- Sare & piper
Nadia Eperjessy este tehnician nutriționist și consilier stil de viață sănătos, co-autor al cărții „Minciunile din farfurie”
Găsești alte rețete sănătoase de la Nadia Eperjessy aici:
3 idei pentru o cină proteică
Surse foto: Nadia Eperjessy, 123rf.com