fbpx
Home » 3 rețete sănătoase cu leurdă

3 rețete sănătoase cu leurdă

de Nadia Eperjessy, tehnician nutriționist

Autor: Felician Scorobete
0 comentariu 272 vizualizari 5 minute timp estimat

E plin internetul de rețete cu leurdă și… pe bună dreptate! E prea bună!

Această plantă minunată, cunoscută și ca usturoi sălbatic, este, pe bună dreptate, vedeta primăverii!

Nu doar că adaugă un gust proaspăt și ușor usturoiat mâncărurilor, dar vine și cu o mulțime de beneficii pentru sănătate:

  • Este bogată în vitamina C, A, fier și antioxidanți.
  • Este un super aliat în alimentația antiinflamatoare.
  • Ajută la întărirea sistemului imunitar și la îmbunătățirea sănătății inimii.

 

Cum se consumă leurda

Poate fi consumată în salate, pateuri vegetale, creme de brânză, pesto, unt aromatizat, omlete, brioșe sărate, plăcinte sau supe. Iată aici 3 idei super rapide, preparate la blender!

 

Cremă de brânză cu ardei roșu & leurdă (2 porții)

 Ingrediente:
  • Frunze de leurdă după gust (eu am folosit 7 frunze)
  • 100 g telemea de vacă (eu am folosit light)
  • 1 ardei kapia
  • 200 g brânza cottage (eu am folosit una mai cremoasa)
  • Opțional: o lingură de drojdie inactivă
Preparare: Am blenduit ardeiul cu telemeaua si frunzele de leurdă, apoi am adăugat brânza cottage, pe care am amestecat-o cu furculița. Mai poți adăuga sare dacă telemeaua nu e suficient de sărată.

Pate de conopidă coaptă cu leurdă

Ingrediente:
  • 500 g conopidă coaptă la airfryer (condimentată și stropită cu ulei de măsline)
  • 1 lingură de pudră proteică de cânepă
  • 40 g drojdie inactivă
  • 20 g tahini
  • Zeamă de lămâie
  • Frunze de leurdă după gust
Preparare: Totul la blender. Am ornat cu semințe de susan alb & negru, ulei de măsline și pătrunjel tocat.

Pate de fasole albă cu avocado & leurdă

Ingrediente:
  • 1 conservă de fasole albă
  • 1 avocado mic
  • 1 lingură plină de drojdie inactivă
  • 5-6 frunze de leurdă
  • Zeamă de lămâie
  • Sare & piper

 

 

Nadia Eperjessy este tehnician nutriționist și consilier stil de viață sănătos, co-autor al cărții „Minciunile din farfurie”

Găsești alte rețete sănătoase de la Nadia Eperjessy aici:

3 idei pentru o cină proteică

Surse foto: Nadia Eperjessy, 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies