fbpx
Home » 7 pași simpli pentru unghii perfecte

7 pași simpli pentru unghii perfecte

Autor: Silvia Pop
0 comentariu 369 vizualizari 2 minute timp estimat

 

Cum poți recunoaște o femeie cu stil? După haine, după machiaj, după coafură… dar nu numai! Îți dai seama imediat dacă are sau nu stil și după manichiură. Pentru ca mâinile tale să devină o adevărată carte de vizită, acordă-le puțină atenție.

Cel mai important lucru este să-ți faci manichiura săptămânal. Ne-am obișnuit să folosim cleștii și pilele de metal, dar specialiștii recomandă acum așa-numita manichiură biologică, în care nu se folosesc obiecte ascuțite.

Pentru asta, ai nevoie de pile de hârtie, de ulei special pentru îndepărtarea cuticulelor și de bețișoare din lemn pentru cuticule.

1 Regula de bază: unghiile se scurtează și se aranjează doar cu pilă de hârtie. Pila de metal, foarfecele și unghiera de metal distrug marginea și suprafața unghiei.

2 Înmoaie cuticulele ținând unghiile câteva minute în apă caldă în care ai pus puțin săpun, câteva picături de lămâie și ulei de măsline.

3 Unge cuticulele cu o cremă sau cu un ulei special pentru îndepărtarea acestora (sau folosește un amestec de uleiuri: măsline, avocado, migdale dulci, soia) și apoi masează ușor timp de 1-2 minute.

4 Cu bețișorul special, împinge cu blândețe cuticulele spre baza unghiei, fără să apeși prea tare, ca să nu lezezi nici unghia, nici cuticulele.

5 Înainte să dai unghiile cu ojă, aplică pe ele o bază incoloră (lac), care apără unghia și împiedică îngălbenirea ei.

6 Pune o picătură de ojă pe mijlocul unghiei, chiar la baza acesteia. Cu o mișcare hotărâtă, trage apoi cu pensula o dungă pe centrul unghiei, iar apoi întinde oja pe întreaga unghie. Dacă din greșeală oja se întinde și pe piele, șterge-o cu un bețișor înmuiat în dizolvant special de ojă.

7 Aplică al doilea strat de ojă doar după ce primul s-a uscat foarte bine. La final, poți aplica un strat de întăritor (tot un lac). Folosește produse de calitate și manichiura va rezista mai bine!

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noua editie este aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro