Sexul nu trebuie să mai fie un teritoriu interzis despre care să vorbești în șoaptă. Căci este evident că nu poți scăpa de inhibiții dacă nu ești informată. Iar pentru a fi informată trebuie să pui întrebări și să afli răspunsuri. Numai așa îți poți cunoaște propriul trup, dorințele proprii și ale lui, numai așa poți avea o viață sexuală mai bună și poți descoperi plăcerea. Întreabă!
De ce uneori sexul devine plictisitor?
Actul sexual devine rutină atunci când partenerii au ajuns să acționeze după un șablon, când gesturile și comportamentul lor în intimitate sunt mereu aceleași. Când fiecare știe exact ce va spune sau va face celălalt, amorul aproape că nu mai are nimic incitant.
Ce se poate face pentru a alunga plictiseala din viața sexuală? Sunt nenumărate modurile în care doi oameni își pot exprima dragostea și intimitatea. Este nevoie de comunicare și de puțină imaginație. Împărtășiți-vă ideile despre lucrurile noi pe care le-ați putea face în intimitate: noi poziții, un alt fel de preludiu, crearea unei atmosfere romantice, poate chiar folosirea unor accesorii erotice. Veți descoperi astfel ce vă place și ce nu. Niciodată nu știi până nu încerci!
De ce partenerului meu nu îi place sexul oral?
Ca în multe subiecte legate de sex, primul pas este comunicarea. Dacă nu deschizi subiectul, nu vei afla răspunsul și nici nu vei putea găsi soluții. Poate partenerul tău are încă inhibiții sau prejudecăți legate de sex. Cum ar fi, de exemplu, ideea că sexul oral este perversiune, obscenitate. Află de ce nu îi place, ce anume nu îi place… Doar dacă discutați împreună aceste inhibiții puteți rezolva problema.
Este ceva în neregulă dacă în timp ce fac dragoste cu partenerul meu îmi închipui că în locul lui e altcineva?
Fantezia sexuală este, probabil, cel mai răspândit comportament sexual. Foarte mulți oameni își imaginează tot felul de lucruri atunci când fac amor. Imaginația bogată este considerată un bonus al vieții sexuale. Este posibil ca ceea ce face sau spune partenerul tău să fie suficient pentru tine, dar fanteziile sexuale care îți trec prin minte pot mări plăcerea. Ele nu trebuie să devină o sursă de vinovăție, căci sunt absolut normale și deseori chiar de folos: la femei stimulează lubrifierea, iar la bărbați menține erecția un timp mai îndelungat. Fanteziile sunt o parte a gândurilor tale și nu trebuie să le divulgi dacă nu vrei. Unii parteneri, însă, care își împărtășesc fanteziile, găsesc astfel idei noi pentru a-și îmbunătăți viața sexuală.
La ce vârstă atinge femeia vârful potențialului sexual?
În jurul vârstei de 35 de ani. Atunci ea este încă tânără, dar suficient de experimentată pentru a ști ce vrea. Își asumă viața sexuală și nu mai are inhibiții. Își cunoaște bine trupul și îl stăpânește, își înțelege plăcerea și reușește astfel să ajungă la un orgasm mai complet și mai profund decât la începutul vieții sexuale.
După câte raporturi sexuale poate descoperi plăcerea o tânără?
Variază de la femeie la femeie. Unele pot simți plăcerea după trei luni, altele după trei ani. Un lucru este însă sigur: este nevoie de timp pentru a-ți descoperi propriul corp. Deși răspunsul poate fi frustrant pentru unele femei, este un răspuns cinstit. Dacă, totuși, trec mai mulți ani, poate ar trebui consultat un sexolog. Unele probleme psihologice sau organice pot întârzia apariția plăcerii. Un amănunt interesant: multe femei experimentează primul lor orgasm „exploziv” în timpul sarcinii! Motivul sunt modificările hormonale și fluxul sanguin crescut.
De cât timp are nevoie un bărbat pentru a putea avea un nou raport sexual?
Pentru a obține o nouă erecție, bărbatul trebuie să aștepte în jur de 15-30 de minute. Această perioadă, numită „perioada refractară”, este faza de recuperare de după orgasm, în timpul căreia bărbatului îi este fiziologic imposibil să mai aibă orgasm. Perioada refractară diferă mult de la un individ la altul, variind de la câteva minute la 24 de ore sau chiar mai mult.
Este normal ca după nașterea unui copil dorința sexuală a femeii să scadă?
Da, și asta din motive fiziologice: unii dintre hormonii responsabili de dorința sexuală sunt secretați acum în cantități mult mai mici. Asta face ca, acum, majoritatea femeilor să se afle într-o stare semi-depresivă, puțin favorabilă dorinței sexuale. În plus, vaginul este mai lărgit față de cum era înainte de naștere, iar senzațiile sunt mai greu perceptibile. Dar, după câteva săptămâni, vaginul își recapătă elasticitatea.
Intensitatea orgasmului scade o dată cu vârsta?
În general, intensitatea plăcerii nu scade odată cu vârsta la femei. Totuși, există reprezentante ale sexului frumos care observă o scădere în intensitate a orgasmului, ca și o oarecare dificultate în a-l atinge. Acest fenomen poate fi legat de vârstă, mai exact de scăderea nivelului estrogenilor. Alți factori care pot afecta intensitatea orgasmului sunt unele boli, unele tratamente medicamentoase.
La bărbați, plăcerea poate diminua din cauza scăderii nivelului de testosteron.
Și alte câteva întrebări și răspunsuri:
• Sânii mai mici sunt mai ușor excitabili decât cei mari? Nu, excitabilitatea acestora nu are nimic de a face cu mărimea lor.
• O tânără poate rămâne însărcinată de la primul contact sexual? Fără îndoială că da. Un singur raport sexual poate fi suficient dacă femeia se află în perioada fertilă.
• Dorința sexuală scade sau crește în timpul ciclului? Există femei care în momentele din preajma ovulației simt o puternică dorință de a face dragoste. Altele, însă, nu simt nici o diferență.
• Cum își dă seama un bărbat că are probleme de ejaculare precoce? Iată ce spun specialiștii: dacă ejaculează în primele 1-3 minute de la penetrare.
Citește și:
Contraceptive de urgență: pilula de a doua zi sau sterilet?
Cum să-ți revii după o despărțire
Sursa foto: www.123rf.com