fbpx
Home » Învață să te tratezi cu cristale

Învață să te tratezi cu cristale

Autor: Angelica Ciltan
0 comentariu 91 vizualizari 9 minute timp estimat

Terapia cu cristale – cristaloterapia – pleacă de la ideea că spiritul și corpul fizic al oamenilor sunt făcute din energie și se hrănesc cu energie. Când energia circulă liberă prin corpul nostru suntem sănătoși, ne simțim bine și fericiți. În schimb, când există blocaje, apar diverse afecțiuni și ne pierdem buna dispoziție şi vitalitatea.

Daruri minunate de la Natură

Oamenii foloseau cristalele încă de acum câteva mii de ani, convinși că acestea au nu doar puterea de a-i vindeca spiritual și fizic, ci și de a-i proteja, de a le asigura bunăstarea, de a le îndeplini dorințele în ritualurile magice.

Cristalele, formate în sute de milioane de ani, emit vibrații care pot reechilibra energia organismului nostru. Fiecare cristal este înzestrat cu proprietăți unice, date de forma şi culoarea sa, motiv pentru care fiecare este asociat cu unul sau mai multe aspecte ale stării noastre de sănătate fizică sau mentală. De exemplu, cuarțul alb, transparent sau opac, acționează asupra organismului în întregul său, în timp ce cristalele colorate se folosesc pentru probleme specifice. Ochiul de Tigru calmează nervii și redă încrederea de sine, Crisoprazul scade febra și atrage succesul financiar.

Tocmai datorită capacităților de a focaliza, amplifica și transmite energie, unele cristale, cum este cuarțul, au devenit indispensabile în tehnologia modernă (computere, lasere, ceasuri, radare, stații radio etc.).

Ascultă-ți intuiția

Terapia cu cristale este una dintre cele mai blânde metode de tratament, dar cu efecte uneori spectaculoase. Când lucrezi cu cristalele creează-ți o stare interioară echilibrată, concentrează-te asupra scopului propus și urmărește semnalele trimise de pietre. În tehnicile energetice, cel mai bun ghid este intuiția: glasul interior îți spune ce trebuie să faci, în ce mod și pentru cât timp. Când o piatră nu mai intră în rezonanță cu tine și nu mai simți nimic la contactul cu ea, înseamnă că nu-ți mai este de folos.

Poartă-te cu grijă și cu respect față de cristale. Îți pot fi prieteni, medici, ghizi, profesori. Tratează-le ca pe niște ființe vii. Iubește-le! Îți vor întoarce înmiit tot ce le dăruiești.

Cum alegi cristalul potrivit?

Fiecare cristal are o vibrație proprie, deci nu trebuie să-l cumperi la întâmplare sau bazându-te pe criterii estetice. Plimbă-ți încet mâna pe deasupra cristalelor, eventual cu ochii închiși și concentrându-te asupra a ceea ce faci. Când îl vei descoperi pe cel potrivit ție vei simți o senzație de căldură în palmă sau o ușoară vibrație între cristal și mână.

Dacă alegi un cristal pentru un scop (vindecare, meditație etc.), gândește-te intens la acest scop și proiectează-l asupra cristalelor. Cel care rezonează cu tine și este potrivit scopului te va atrage în mod deosebit, va avea o lumină diferită sau, dacă îl ții în mână, vei simți o vibrație, un zbârnâit, un zumzet, senzație de curent electric etc.

Purificarea cristalelor

Înainte de a fi folosite, cristalele trebuie purificate, încărcate cu energie și apoi programate. Pentru a le curăța de toate energiile pe care le-au acumulat până să ajungă la tine, poți cufunda cristalele în apă curgătoare, în apă de izvor (poate fi îmbuteliată), în apă de mare ori în agheasmă timp de 2-7 ore. Sau le poți îngropa în pământ (de exemplu într-un ghiveci) pentru 3 zile.

Apoi, ca să le încarci cu energie, pune-le în grădină sau lângă o fereastră ca să fie mângâiate de lumina soarelui (dar nu soare puternic) și a lunii cel puțin 24 de ore. Atenție, însă, unele pietre, precum ametistul, nu pot fi expuse direct la soare căci se decolorează. Dacă nu știi exact care dintre cristalele tale sunt sensibile la soare și care nu, ca să nu le distrugi, încarcă-le cu energie doar la lumina lunii.

Programarea cristalelor

Ca să folosești cristalele într-un anumit scop, de exemplu la tratarea unei boli, întâi programează-le. Așază-te într-un loc liniștit, departe de aparate electrice și electronice, relaxează-te, ține cristalul în mâna stângă (dacă ești stângaci în mâna dreaptă), golește-ți mintea și concentrează-te asupra pietrei. Dă-i instrucțiuni despre ce vrei să facă. Concepe o frază clară, scurtă și la obiect (de exemplu, „Ajută-mă să slăbesc”), pe care o repeți de 20-30 de ori, în timp ce vizualizezi rezultatele programului.

Cum te tratezi?

Este foarte simplu să folosești cristalele. Iată câteva metode:
Poartă-le asupra ta în permanență, de exemplu montate într-un colier, o brățară ori, pur și simplu, în buzunar.
Ține-le în apropierea ta, așezate în diverse locuri prin casă ori la birou.
Aplică-le direct pe zonele cu probleme (gât, picior, piept etc.).
Cufundă-le în apa din cadă când faci baie.
Le poți folosi pentru meditație, protecția casei, neutralizarea substanțelor nocive din alimente, tratarea plantelor și animalelor etc. De exemplu, pentru programarea protecției unei persoane sau obiect, vizualizează un ecran protector sau o bulă de lumină albă care emană din cristal.
Pentru echilibrarea și armonizarea aurei, le putem așeza pe centrii energetici, folosind pietre de culoarea apropiată chakrelor: roșu, orange, galben, verde, albastru, indigo, violet.

ABC-ul cristalelor

• Acvamarin: durere, retenție de lichide, migrene, alergii, inflamații, boli de plămâni, piele, nervi. Benefic pentru inimă, ficat, stomac, sistemul imunitar, tiroidă, ochi, dinți, urechi.

• Agata: insomnie, stres, îngrijorări excesive, anxietate, negativitate, probleme dentare, tulburări gastrointestinale, vertij Meniere, dureri de cap, melanom.

• Ametist: dureri, nervozitate, agitație, alcoolism și alte dependențe, afecţiuni ale sistemului nervos şi endocrin.

• Aventurin: grăbeşte vindecarea, eficient în afecţiuni ale sistemului cardio-respirator şi urogenital, scade tensiunea arterială.

• Chihlimbar: detoxifiere, dependenţe, stres, afecţiuni ale pancreasului.

• Citrin: boli digestive şi de nutriţie, tulburări de circulaţie sangvină, probleme cu greutatea, tulburări de vedere.

• Cuarţ roz: protejează în timpul naşterii, încetineşte îmbătrânirea, este de folos în caz de migrene, sinuzită, dureri, obezitate, depresie, infertilitate.

• Heliotrop: folosit în tratamentul afecţiunilor legate de sânge: hemoragii, anemie, cheaguri etc.

* Lapis Lazuli: decongestionează regiunea gâtului, combate inflamațiile, erupțiile, febra, durerile menstruale, durerile de cap, depresia.

• Piatra Lunii: protejează sarcina, reglează activitatea glandelor endocrine şi ciclul menstrual, regenerează tendoanele, ajută la hidratarea pielii.

• Sodalit: protejează şi stimulează sistemul limfatic, metabolismul şi favorizează absorbţia mineralelor, în special a calciului.

• Turcoaz: este indicat în intoxicații, spasme musculare, tulburări hormonale, blocaj emoțional.

Terapia cu cristale este o altă metodă blândă pe care Mama Natură ne-a dăruit-o pentru a ne vindeca și regăsi echilibrul interior. Cu ajutorul acesteia, oameni din întreaga lume și-au recăpătat starea de bine și și-au îmbunătățit viața. De ce n-ai încerca și tu?

👉 Aromoterapia – vindecare cu uleiuri esențiale
👉 Feng Shui pentru un somn mai bun
👉 Remedii cu mărar și pătrunjel

Sursa foto: www.123rf.com

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies