fbpx
Home » Pregătire fizică intensă: Taylor Swift și-a pregătit turneul cântând pe banda de alergat!

Pregătire fizică intensă: Taylor Swift și-a pregătit turneul cântând pe banda de alergat!

Autor: Silvia Pop
0 comentariu 306 vizualizari 5 minute timp estimat

 

Desemnată Persoana Anului 2023 de către revista Time, celebra cântăreață Taylor Swift și-a pregătit corpul într-un mod excepțional pentru Eras, turneul său de mare succes. Artista americană în vârstă de 33 de ani a fost nevoită să renunțe inclusiv la consumul de alcool pentru a se pregăti cât mai bine pentru acest tur de forță muzical cu adevărat remarcabil.

The Eras Tour (2023-2024) este al 6-lea turneu al artistei, care îl descrie drept o călătorie prin „erele” sale muzicale, prin etapele pe care le-a parcurs din punct de vedere muzical. A început în martie 2023 și este cel mai costisitor turneu de până acum, cu 151 de show-uri muzicale pe 5 continente. Fiecare spectacol din cadrul turneului Eras are o durată de peste 3 ore, include peste 40 de piese și nu mai puțin de 16 schimbări de costumație. Este, de asemenea, cel mai profitabil turneu muzical al tuturor timpurilor, cu venituri care depășesc 1 miliard de dolari.

Într-un interviu acordat revistei Time, Taylor Swift a dezvăluit detaliile efortului depus pentru a-și susține sănătatea, pentru a rezista fizic în acest turneu uriaș. Pregătirea sa a inclus o rutină specială de antrenament cu 6 luni înainte ca turneul să înceapă. „Știam că acest turneu urma să fie mult mai dificil decât orice făcusem până acum”, a spus Swift. „În sfârșit, pentru prima dată, m-am pregătit corect din punct de vedere fizic!”

Antrenament vocal pe banda de alergat

„În fiecare zi alergam pe bandă, cântând setlistul complet, cu voce tare”, a declarat Swift. „Alergare rapidă pentru piesele rapide și plimbare sau alergare ușoară pentru piesele mai lente.”
Dar aceasta nu a fost doar o simplă rutină de antrenament. Swift a dezvăluit că sala ei de sport, Dogpound, a creat pentru ea un program special de cross-training, care a inclus greutăți, exerciții de forță și condiționare.

Pregătire suplimentară cu coregraf

Swift a apelat și la coregrafa Mandy Moore, cunoscută pentru pregătirea Emmei Stone pentru secvențele de dans din La La Land, pentru a se pregăti pentru rutinele riguroase de dans necesare în cadrul turneului său. Aceste repetiții de dans suplimentare au demarat cu 3 luni înainte de începerea turneului.
„Voiam să am asta în sângele meu”, a spus Swift. „Voiam să fiu atât de bine pregătită încât să pot fi amuzantă cu fanii, dar în același timp să nu-mi pierd firul gândirii.”

Pregătirea pe stadion înainte de marea deschidere

Cu aproximativ o lună înainte ca turneul să înceapă în Glendale, Arizona, Swift a mers acolo pentru a face repetiții complete direct pe stadion, de mai multe ori pe săptămână.

Renunțarea la alcool

Spre deosebire de turneele anterioare, în care Swift recunoaște că se comporta „ca un student dintr-o frăție”, de această dată, ea a renunțat complet la consumul de alcool, fapt care a ajutat-o să se pregătească riguros pentru Eras. „Am avut o disciplină foarte strictă în privința băutului. Am renunțat la băut alcool cu câteva luni înainte de spectacol, cu excepția nopții Grammy, ceea ce a fost amuzant. Mi-am acordat un moment distractiv doar pentru acea seară. Apoi m-am întors imediat în cameră. Am decis evitarea completă a alcoolului pentru restul turneului. Să dau spectacole fiind mahmură… nu vreau să mai știu de așa ceva!”

În majoritatea opririlor din cadrul turneului, Swift a susținut câte 3 spectacole consecutive. Artista a atribuit rezistența sa fizică mai ales „zilelor de odihnă” pe care le-a avut între aceste opriri. „În acele zile de repaus, nu părăsesc patul decât pentru a-mi lua mâncarea în pat, pentru a o mânca acolo”, a spus Swift. „Este un scenariu de vis. După ce cânt în 3 spectacole la rând… acesta e un scenariu de vis! De fiecare dată când fac un pas, picioarele îmi scârțâie de la dansul în tocuri… Cu toate acestea, este cel mai împlinit moment pe care l-am simțit vreodată!”

Practic, Taylor Swift și-a demonstrat, cu ocazia acestui turneu grandios, nu doar abilitățile sale vocale remarcabile, ci și angajamentul său fără rezerve față de pregătirea fizică și mintală, în scopul de a le oferi fanilor un spectacol de neuitat. Prin sacrificiile făcute, inclusiv renunțarea la alcool și orele de antrenament intens, Swift a reușit să ofere un spectacol impecabil, dovedind că succesul vine, de cele mai multe ori, la pachet cu efortul susținut.

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies