fbpx
Home » Rețete naturale pentru un păr bogat

Rețete naturale pentru un păr bogat

Autor: Angelica Ciltan
0 comentariu 543 vizualizari 4 minute timp estimat

Ai observat că în lunile de iarnă părul tău și-a cam pierdut strălucirea și elasticitatea? Îți propunem câteva rețete naturale pentru păr, care te vor ajuta să redai frumusețea și vigoarea podoabei tale capilare

Mască de păr cu gălbenuș de ou

Tratamentele cosmetice cu ou hrănesc, hidratează și îndesesc firele de păr. Masca cu gălbenuș de ou, indicată în special pentru părul uscat, se aplică de cel mult două ori pe săptămână: bate cu telul două gălbenușuri proaspete, adaugă (opțional) 1-2 picături de ulei esențial de lavandă sau rozmarin și întinde masca pe păr, după ce l-ai spălat. Lasă să acționeze 10-20 de minute, apoi clătește abundent.

Șampon din albuș de ou

Din albuș poți prepara un „șampon” rapid, eficient pentru orice tip de păr: bate 1-2 albușuri (în funcție de lungimea părului) până se îngroașă ca pentru bezele. Aplică spuma pe părul uscat și masează bine pielea capului. Îndepărtează apoi prin ștergere cu un prosop muiat în apă fierbinte și stors. Șamponul din albuș de ou redă suplețea firelor.

Băi cu infuzii de plante

* Rădăcina de brusture poate fi utilizată sub formă de infuzie mai concentrată: 3 linguri de plantă la jumătate de litru de apă clocotită. Lasă vasul acoperit timp de 15 minute. Masează pielea capului o dată pe săptămână.

* Infuzia din frunze de mesteacăn se obține din două-trei linguri de plantă la jumătate de litru de apă, cu care se masează energic pielea capului în timpul băii.

* Infuzia din frunze de urzică (50 g plantă la un litru de apă clocotită) tonifiază firul de păr și combate mătreața și seboreea.

* Un amestec obținut din cele trei plante amintite mai sus (câte două linguri de rădăcină de brusture, frunze de mesteacăn și de urzică) dă rezultate excelente în revitalizarea părului obosit după iarnă. Plantele se fierb 30 de minute într-un litru de apă, preferabil de izvor, după care se strecoară și se adaugă o lingură de oțet de mere. După spălarea obișnuită și clătirea părului, se masează pielea capului timp de câteva minute cu infuzia obținută, folosind un prosop aspru. Cantitatea de ceai amintită este suficientă pentru 2-3 tratamente, câte unul pe săptămână.

Protejează-ți podoaba capilară

* Limitează factorii agresivi. Nu folosi șampoane cu pH mare, nu abuza de permanente și decolorări.

* Ai părul fin? Spală-l cu șampon blând, cu spumare redusă și clătește fără jet puternic.

* Evită apa prea fierbinte, căci distruge părul. La clătire folosește numai apă călduță.

* Nu îți peria părul prea energic, căci așa favorizezi apariția mătreții. Optează pentru o perie cu peri naturali, nici prea moale, nici prea rigidă.

* Nu ezita să-ți acoperi părul cu căciulă sau șal când afară e vânt puternic sau ger ori cu pălărie sau șapcă vara, când e soare puternic.

* După șamponare clătește-te foarte bine, preferabil cu apă în care ai adăugat puțin oțet de mere.

* Dacă te usuci cu uscătorul, folosește-l la cea mai mică putere și oprește-l înainte de uscarea completă a părului.

Citește și:

Trucuri beauty ca să pari mai tânără
Rețete cu zaț de cafea pentru o piele fină
Măști faciale cu fructe

 

Sursa foto: www.123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies