fbpx
Home » Uleiuri esențiale pentru frumusețe

Uleiuri esențiale pentru frumusețe

Autor: Angelica Ciltan
0 comentariu 326 vizualizari 6 minute timp estimat

Antiseptice, calmante, relaxante, stimulative, digestive… Uleiurile esențiale acționează pe toate planurile. Capacitățile lor de vindecare și înfrumusețare au fost descoperite încă de acum 6000 de ani. Dacă le-au folosit civilizații străvechi precum cea egipteană, greacă, romană, indiană, de ce n-ai profita și tu de binefacerile acestor remedii blânde și parfumate? Pe lângă faptul că te ajută să obții o pielea catifelată și strălucitoare, minunatele esențe pot rezolva diverse probleme ale pielii: acnee, celulită, cuperoză etc.

Prevenirea ridurilor

Amestecă într-un flacon din sticlă opacă o linguriță de ulei esențial de lemn de trandafir, 10 picături ulei esențial de trandafir de damasc, 80 ml ulei vegetal de argan și 20 ml ulei vegetal de trandafir sălbatic. Folosește amestecul timp de o lună, aplicând câte puțin ulei și masând ușor zonele predispuse la riduri. Poți repeta procedura o dată la 6 luni.

Celulită

Este o inflamație a țesutului subcutanat, care își schimbă structura din cauza tulburării circulației sângelui și a acumulării de grăsime subcutanată, care împinge țesutul conjunctiv. Din acest motiv, pielea capătă aspectul inestetic de coajă de portocală. Celulita se formează cu precădere în zonele în care există o acumulare mai mare de grăsime, cum ar fi coapsele, fesele și abdomenul. Nu este o problemă medicală gravă, dar este deranjantă din punct de vedere cosmetic.

Diluează 3 picături de ulei esențial de cedru atlas și 2 picături ulei esențial de lemongrass într-o linguriță de ulei de migdale. Aplică dimineața și seara, masând prelung zonele afectate. După 3 săptămâni ar trebui deja să vezi rezultatele. După o săptămână de pauză, poți relua „cura”.

Vergeturi

Aproape că nu există femeie care să nu aibă măcar câteva vergeturi, acele striuri alb-sidefii care se formează când pielea se întinde mai mult decât poate suporta, de pildă în perioada de creștere accelerată în adolescență, în sarcină, când ne îngrășăm.

Uleiul esențial de lavandă stimulează producerea de colagen și formarea de noi țesuturi conjunctive, încurajând vindecarea rănilor și leziunilor pielii. În 100 ml ulei de trandafir amestecă 10 ml ulei esențial de lavandă și 5 ml ulei esențial de rozmarin. Pune câteva picături pe zona cu vergeturi și masează, de două ori pe zi, timp de o lună.

Varice

Varicele, acele vene dilatate, proeminente, vizibile la suprafața pielii, localizate la nivelul picioarelor, sunt inestetice și pot provoca disconfort: senzație de picioare grele, dureri pe traiectul venei afectate, crampe, furnicături.

Multe uleiuri esențiale au ca efect îmbunătățirea circulației sângelui și reducerea inflamației, dar cel mai eficient în tratarea problemelor venoase este uleiul esențial de chiparos. Diluează 5 picături într-o lingură de ulei de măsline și masează zonele afectate de două ori pe zi, câteva săptămâni la rând.

Rozaceea

Cuperoza este o neplăcere dermatologică frecventă, caracterizată de înroșirea feței, în special obrajii, nasul, fruntea, bărbia. În zonele afectate, devin vizibile numeroase mici vase de sânge și pot apărea bubițe similare acneei.

Mizează pe uleiul esențial de tea tree (ulei din arbore de ceai), care are proprietăți antiinflamatoare și antimicrobiene. Combină 4 picături de esență cu o linguriță de ulei de jojoba sau argan și masează ușor zonele afectate de două ori pe zi. O altă variantă: adaugă câteva picături de tea tree în crema ta hidratantă.

Acnee

După ce îți cureți bine fața, cu un bețișor igienic aplică pe fiecare coș puțin ulei esențial de geranium. Repetă procedura de două ori pe zi, până la dispariția coșurilor.

Căderea părului

Amestecă următoarele uleiuri esențiale: 3 picături lavandă, 3 picături rozmarin, 2 picături cimbru de câmp, 2 picături lemn de cedru. Adaugă 4 lingurițe ulei vegetal (de migdale, de semințe de struguri) și o jumătate de linguriță de ulei de jojoba. Amestecă bine uleiurile înainte să le folosești. Masează cu această mixtură o mică porțiune a pielii capului și urmărește reacția pielii. Dacă totul decurge bine, masează toată pielea capului timp de 5 minute, în fiecare seară. Ca să obții rezultate bune, trebuie să urmezi tratamentul cel puțin 6 luni.

Bine de știut!

• Înainte să folosești pentru prima oară un anumit ulei esențial, ar fi bine să-l testezi, ca să nu te trezești cu o iritație neplăcută. Pune o picătură din uleiul esențial pe care vrei să-l testezi pe partea interioară a antebrațului. Dacă locul se înroșește, te arde sau te mănâncă, spală-te imediat cu apă și nu folosi produsul.

• Ai grijă să nu-ți intre ulei esențial în ochi, nas sau urechi. Imediat după ce ai folosit uleiurile esențiale, spală-te bine pe mâini cu apă și săpun.

 

👉 Aromoterapia – vindecare cu uleiuri esențiale
👉 Învață să te tratezi cu cristale
👉 8 obiceiuri care îți afectează frumusețea

 

Sursa foto: www.123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies