fbpx
Home » Cum obții un abdomen perfect

Cum obții un abdomen perfect

Autor: Dr. Vasi Radulescu
0 comentariu 280 vizualizari 4 minute timp estimat

Cine face exerciții fizice pentru un corp armonios și arătos știe cât de greu este să ajungi să ai un abdomen care să se vadă în deplin concept six packs, altfel spus, pachețele sau pătrățele. Mușchii abdominali au nevoie să fie descoperiți pentru a se vedea bine sub tegument – descoperirea înseamnă, firește, topirea țesutului adipos subcutanat care ascunde musculatura.

Regulile pentru un abdomen perfect sunt:

Topirea grăsimii se va produce global, nu țintit de pe abdomen

Pentru asta, ai nevoie de un deficit caloric, așadar situează-te cu aportul la mai puțin decât arzi. Dacă prin metabolismul bazal (adică ce consumi pentru asigurarea funcțiilor de bază ale corpului) consumi 1.600 de calorii, iar peste acesta mai faci mișcare de 500 calorii, metabolismul tău activ va fi de 2.100 de calorii. Dacă din mâncare iei 1.800 calorii, deficitul de 300 calorii va fi luat de corp din rezerve (de oriunde). Scăzând grăsimea globală, va scădea și cea de pe abdomen.

Redu pe cât posibil aportul de zaharuri

Abdomenul se face mai ales în bucătărie – nu mai e un secret pentru nimeni. Încearcă să reduci aportul de zahăr la sub 20 de grame pe zi. Tot ce e dulce și bogat în zahăr va determina creșterea glucozei din sânge, care va stimula pancreasul să elibereze insulina, principalul hormon reglator al glicemiei. Insulina se opune lipolizei, adică topirii de grăsime. E fix ceea ce nu vrei!

Ai grijă la aportul de lichide și hidratează-te optim

Bea 2-3 litri de apă pe zi. Fără băuturi cu zahăr adăugat, ideal fără băuturi cu înlocuitori de zahăr, care vor stimula și ele eliberarea insulinei, prin răspuns anticipat la dulce. Poți consuma cafea, ceai negru, ceai verde. Referitor la asta, citește și articolul Când bem apă: în timpul mesei sau după masă?

Dormi 8 ore pe noapte

Somnul este crucial pentru rezultate bune în pierderea de grăsime și în transformarea corpului. Nicio dietă nu va duce la rezultate grozave dacă somnul tău este insuficient și de calitate proastă. Citește și articolul 15 sfaturi pentru un somn sănătos.

Alcool? Mai gândește-te!

Alcoolul se opune lipolizei și, mai mult decât atât, metabolizarea sa la nivelul ficatului este deosebit de laborioasă. Ficatul este elementul-cheie în slăbit. De aceea, îl vrei cât mai puternic și cât mai concentrat pe asta, nu pe metabolizarea alcoolului. De asemenea, alcoolul este bogat în calorii, exact ceea ce nu vrei în slăbit.

Fă exerciții globale, care vor însemna cheltuială de energie

Exercițiile fizice globale, coroborate cu dieta pe care o ții, vor duce la topirea grăsimii de pe abdomen, cu apariția reliefului tipic. Ulterior, dacă vrei să dezvolți mușchii drepți sau oblici, fă exerciții țintite pentru ei (găsești o mulțime de exemple pe YouTube, cu kettlebell, aparate, poziții diverse).

Încearcă fastingul intermitent

Este cea mai populară metodă de a slăbi sănătos și, în combinație cu niște exerciții fizice, va duce la rezultate grozave, îmbunătățind întreaga stare a corpului.

Dr. Vasi Rădulescu este medic specialist internist, expert în nutriție, autor de cărți care promovează sănătatea.

Sursă foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies