fbpx
Home » Mersul pe jos – cel mai bun sport

Mersul pe jos – cel mai bun sport

Autor: Angelica Ciltan
0 comentariu 197 vizualizari 5 minute timp estimat

Ritmul de viață alert pe care îl ducem, programul zilnic extrem de încărcat nu ne lasă timp și energie pentru activitățile fizice. Știm bine că trebuie să facem mai multă mișcare pentru a ne menține într-o bună formă fizică și psihică, dar când să ne mai ducem și la sala de sport? După serviciu suntem prea obosiți și stresați, iar în week-end nu știm ce treburi gospodărești să rezolvăm mai întâi. Totuși, este absolut necesar să facem mișcare. Dar pentru aceasta nu trebuie neapărat să ne facem abonament la o sală de fitness. Specialiștii ne oferă o soluție mai la îndemână: mersul pe jos.

Terapie la îndemână

Mersul pe jos este cel mai ieftin mijloc de a ne feri de boală, de a scăpa de stres și de a ne prelungi viața. Nu e nevoie să alergi zeci de ture de parc. Este suficient să mergi zilnic 30 de minute în pas alert, mai exact, cu o viteză de 5-6 km la oră. Dacă ți-e mai simplu, poți împărți cele 30 de minute în trei plimbări energice de câte 10 minute fiecare – beneficiile vor fi aceleași. Îți va fi mai ușor să practici regulat această formă de mișcare dacă o vei include în programul tău zilnic. De pildă, poți parcurge pe jos o parte din drumurile pe care le ai de făcut zilnic: de acasă la serviciu și invers (poți coborî din autobuz cu 1-2 stații mai devreme), la cumpărături, la grădinița copilului, renunță la lift etc. Iată ce avantaje îți pot aduce aceste plimbări în pas alert.

Siluetă de invidiat

Săptămânal vei reuși să arzi în acest fel 1000-1500 de calorii, fără să fii nevoită să urmezi vreun regim alimentar restrictiv. Asta înseamnă că vei slăbi 300 g pe săptămână, adică 1,2 kg pe lună. Nu e impresionant, dar e bine. Condiția este să dai dovadă de perseverență.

Citește și:  Dietă de slăbit rapid: 5 kg în 10 zile! Fără înfometare!

Imunitate crescută

Mersul pe jos întărește sistemul imunitar, ceea ce înseamnă că vei fi mai protejată împotriva bolilor infecțioase. Organismul nu va mai ceda atât de ușor în fața răcelii, gripei și altor infecții.

Somn odihnitor

Cercetătorii au dovedit-o clar: să fii activă în timpul zilei înseamnă să dormi mai bine noaptea. Nu uita însă că nu este recomandabil să faci exerciții fizice intense după ora 18,30, căci organismul va fi prea „alert” și ai putea adormi cu dificultate.

Adio stres

Sute de studii din întreaga lume au ajuns la concluzia că mișcarea, în special plimbarea în ritm alert, este un real antidot împotriva stresului și anxietății. Așadar, invită-ți familia sau prietenii la o plimbare sau în drumeție și bucurați-vă împreună de zilele frumoase.

Oase și mușchi puternici

Activitatea fizică regulată antrenează și fortifică toți mușchii: spate, umeri, abdomen, coapse etc. În plus, mișcarea contribuie la fixarea calciului în oase, ceea ce înseamnă un risc mai mic de a cădea victimă fracturilor. Scheletul va susține mai bine corpul, iar ținuta corpului se va îmbunătăți considerabil.

Ține la distanță boli grave

Practicarea unei activități fizice regulate (plimbare, înot, mersul pe bicicletă, alergare etc.) previne apariția multor afecțiuni grave, printre care bolile de inimă, hipertensiunea, dar și anumite tipuri de cancere. Studiile au demonstrat că femeile cu vârsta sub 40 de ani care practică 4 ore de activitate fizică pe săptămână își reduc riscul de a face cancer la sân cu peste 50%.

Citește și:
Semne care pot indica probleme cu tiroida
Oboseală excesivă? Iată 6 lucruri mărunte care îți fură energia
Cifre importante pentru sănătate

 

Sursa foto: www.123rf.com

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies