fbpx
Home » Trucuri de frumusețe cu ingrediente din bucătărie

Trucuri de frumusețe cu ingrediente din bucătărie

Autor: Angelica Ciltan
0 comentariu 319 vizualizari 7 minute timp estimat

Dacă nu vrei sau nu-ți permiți să dai o mică avere pe cosmetice, apelează cu încredere la ingredientele de frumusețe din bucătărie. Iată câteva dintre cele care nu ar trebui să-ți lipsească din casă. Cu ajutorul lor poți prepara rețete de frumusețe care se pot dovedi salvatoare în diferite situații.

Oțet

Este unul dintre cele mai puternice ingrediente pentru frumusețe. Optează pentru oțetul din cidru de mere neprelucrat și nefiltrat, care conține enzimele originale.

  • Loțiune tonică. Udă un tampon de vată, apoi înmoaie-l în oțet și trece-l ușor peste față și gât, evitând zona ochilor.
  • Pentru păr. După ce te-ai spălat pe cap, clătește-ți părul cu un amestec în părți egale de oțet și apă. După 30 de minute, clătește-te iar cu apă simplă. Părul tău va rămâne moale și strălucitor. Aplicat direct pe pielea capului, oțetul te scapă de mătreață.

Ulei de măsline

Este bogat în antioxidanți anti-îmbătrânire, vitamina E, acizi grași și substanțe hidratante, ceea ce îl transformă într-un ingredient excelent pentru păr, piele și unghii.

  • Păr uscat. Hrănește-l cu ulei de măsline. Încălzește 50 ml ulei de măsline extravirgin și masează-ți pielea capului. Înfășoară-ți capul în prosop și stai așa două ore, apoi spală-te pe cap ca de obicei.
  • Loțiune de corp. Uleiul de măsline e o bună loțiune de corp: unge-te pe tot corpul imediat după duș, iar pielea ta va deveni foarte catifelată.
  • Demachiant. Ai rămas fără demachiant? Te salvează uleiul de măsline: pune puțin pe o dischetă cosmetică și șterge blând tot machiajul, apoi clătește-te cu apă caldă.

Miere

Este nu doar un delicios îndulcitor natural, ci și un produs cosmetic multitalentat. Grație proprietăților antibacteriene și antioxidante, hidratează și curăță tenul, tratează acneea, hrănește părul.

  • Catifelare. Un tratament eficient pentru catifelarea și hidratarea pielii este cel cu miere și lămâie. Se amestecă sucul de la o lămâie cu 2 linguri de miere. Pasta obținută se întinde pe întreg corpul și se lasă să acționeze 15 minute, după care se clătește cu apă călduță.
  • Hidratare. Ca să-ți hidratezi profund pielea, întinde miere pe fața curată și uscată și lasă să acționeze 15-20 de minute, apoi clătește-te cu apă.
  • Pentru mâini. Amestecă 1 linguriță de ulei de măsline, 2 lingurițe de miere, o linguriță de suc de lămâie și gălbenușul unui ou. Aplică mixtura pe mâini și las-o să acționeze 30 minute.
  • Tratament pentru păr. Amestecă o lingură de miere cu puțin din șamponul tău obișnuit și spală-te ca de obicei. Mierea întărește foliculii și hidratează părul.

Ou

Oul este și un ingredient cosmetic ieftin și la îndemână.

  • Mască. Împachetarea cu gălbenuș, indicată în special pentru părul uscat, se aplică de cel mult 2 ori pe săptămână. Bate 2 gălbenușuri, adaugă 1-2 picături de ulei esențial de lavandă sau rozmarin și întinde pe păr (după spălarea părului). Lasă să acționeze 10-20 de minute, apoi clătește abundent.
  • Balsam. Dacă ai părul lipsit de strălucire și obosit, folosește acest balsam revitalizant. Bate două ouă cu sucul de la o lămâie și două lingurițe de miere. Aplică amestecul pe păr masând ușor, apoi lasă să acționeze 5 – 10 minute. Clătește.
  • Orice problemă de frumusețe ai avea – ten uscat sau gras, piele iritată, păr lipsit de strălucire – oul este gata să-ți dea o mână de ajutor. Mai multe rețete de frumusețe cu ou

Lămâie

Bogată în acid citric, lămâia posedă proprietăți dezinfectante și astringente și poate înlocui cu succes multe produse cosmetice.

  • Puncte negre. Masează zonele cu probleme cu suc de lămâie și lasă să acționeze 10 minute, apoi clătește.
  • Mătreață. Poți folosi lămâia și ca remediu împotriva mătreței. Stoarce o lămâie mare și masează-te la rădăcina firelor de păr cu sucul obținut. Repetă mai multe zile la rând, până dispare mătreața.
  • Unghii. Ai unghii fragile, care se rup ușor? Cufundă-le în suc de lămâie dimineața și seara, timp de 5 minute. Repetă operațiunea 10-15 zile și vei observa că unghiile își vor recăpăta treptat strălucirea și rezistența. În plus, dacă unghiile sunt îngălbenite în urma folosirii repetate a ojei, ele se vor albi.

Zaț de cafea

Zațul de cafea este înzestrat cu virtuți de regenerare a pielii. E ieftin și 100% natural. Folosește-l cu încredere!

  • Având consistență granuloasă, zațul îndepărtează celulele moarte ale pielii, lăsând-o tonifiată și catifelată. Îl poți folosi ca atare, dar dacă ți se pare prea rugos, amestecă-l cu miere și ulei de măsline (câte o lingură din fiecare).
  • Pentru față, în locul uleiului de măsline pune ulei de migdale dulci. Întinde amestecul pe piele, freacă delicat, cu mișcări circulare, apoi clătește-te la duș. Poți repeta de 1-2 ori pe săptămână.
  • Mai multe rețete de frumusețe cu zaț de cafea

 

👉 Cearcănele: de ce apar, cum le tratezi natural
👉 8 obiceiuri care îți afectează frumusețea
👉 Atacăm primele riduri!

Sursa foto: www.123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies