fbpx
Home » 8 Remedii pentru arsurile la stomac

8 Remedii pentru arsurile la stomac

Autor: Silvia Pop
0 comentariu 391 vizualizari 5 minute timp estimat

Zeci de milioane de oameni au parte de arsuri la stomac în fiecare lună, o condiție care poate fi nu doar incomodă, ci chiar poate cauza probleme de sănătate grave, conform revistei NIH MedlinePlus Magazine.

Potrivit lui Christopher Marshall, director al departamentului de gastroenterologie al UMass Memorial Health din Worcester, Massachusetts, arsurile la stomac sunt principalul simptom al acidului – acidul gastric își găsește calea către esofag, cauzând o senzație de arsură în piept, de obicei după mese.

Dacă aceasta este cronică, o persoană poate fi diagnosticată cu boala de reflux gastroesofagian, în care acidul gastric (uneori și conținutul gastric) se deplasează în esofag.

Trigliceridele sunt diferite pentru fiecare persoană, dar există unele declanșatoare clasice pentru aceste arsuri, pe care Marshall le recomandă pacienților să le evite. Iată 8 modalități în care puteți preveni arsurile la stomac și să le tratați dacă acestea s-au deja instalat.

Descoperă ce anume funcționează pentru tine

Cu toate că există declanșatori binecunoscuți ai arsurilor la stomac, care sunt destul de comuni, fiecare persoană este diferită, astfel că are și declanșatori diferiți.

Pentru a trata cu adevărat arsurile la stomac sau pentru a le evita, în primul rând, dacă ții un jurnal al episoadelor de arsuri la stomac, inclusiv ce ai mâncat și ce ai făcut imediat după masă, acest lucru te poate ajuta să identifici ce anume ar putea să le agraveze. „Este vorba despre dezvoltarea unui plan individualizat bazat pe ceea ce funcționează pentru tine”, spune Matthew Hoscheit, gastroenterolog la Cleveland Clinic din Ohio.

Rămâi activ după masă!

Un lucru pe care Dr. Hoscheit îl recomandă tuturor este să nu se culce imediat după masă. Poate fi tentant, dar datele științifice arată că acest obicei are șanse mai mari să agraveze arsurile la stomac.

Programeaza-ți mesele!

Hoscheit recomandă și programarea meselor astfel încât să ai cel puțin 2 ore între momentul în care termini de mâncat și ora culcării. Un studiu din revista Therapeutics and Clinical Risk Management a demonstrat că mersul la culcare într-un interval de 3 ore de la o masă a fost un declanșator clar al arsurilor la stomac.

Mănâncă o banană!

Uneori, faci tot ce îți stă în putință pentru a preveni arsurile la stomac, dar acestea tot apar. În acele cazuri, consumul oricărui aliment banal poate ajuta la reducerea arsurilor la stomac. Unele alimente, precum bananele, se leagă de acidul gastric și îl neutralizează, amortizându-i capacitatea de a provoca disconfort.

Bea apă alcalină!

Un studiu german publicat în anul 2023 în revista BMJ Open Gastroenterology a descoperit că apa minerală bogată în bicarbonat, uneori vândută sub numele de apă alcalină, este un remediu eficient pentru arsurile la stomac, în cazul multor oameni.

Ai antiacide la îndemână, în farmacii

Există multe opțiuni de medicamente antiacide în farmacii, care pot fi luate la nevoie atunci când apar arsurile la stomac. Hoscheit recomandă să determini care funcționează cel mai bine pentru tine și să le păstrezi la îndemână, în special atunci când ieși să mănânci.

👉 12 lucruri despre Helicobacter Pylori

Discută cu medicul despre medicamente mai puternice, dacă e necesar

Dacă ai simptome cronice care nu pot fi calmate cu antiacidele pe care le găsești în farmacii, poți discuta cu medicul despre medicamente mai puternice.

Fă schimbări în stilul tău de viață!

Pierderea în greutate, în cazul obezității, și renunțarea la fumat pot face, ambele, o diferență semnificativă în frecvența arsurilor la stomac pe care o persoană le experimentează.

Arsurile la stomac pot fi o sursă de disconfort persistent, dar există multiple modalități de prevenire și de tratare a acestora. Descoperă ce anume funcționează pentru tine, urmează sfaturile de lifestyle prezentate și asigură-te că ai la îndemână opțiuni de tratare a simptomelor pentru a-ți menține mereu confortul și bunăstarea stomacului. Consultă-ți întotdeauna medicul pentru recomandări personalizate și pentru a exclude posibilele complicații medicale!

Sursă foto: 123rf.com

Dacă vrei să afli care sunt cele mai potrivite combinații de alimente, citește și articolul Combinații fericite de alimente.

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies