fbpx
Home » Cele mai bune siropuri anti răceală preparate acasă

Cele mai bune siropuri anti răceală preparate acasă

Autor: Angelica Ciltan
0 comentariu 324 vizualizari 4 minute timp estimat

Iată câteva rețete de siropuri anti răceală pe care le poți prepara cu grijă în confortul propriei bucătării, pentru ca tu și familia ta să învingeți rapid nesuferitele viroze respiratorii de sezon

Sirop de ceapă

Ceapa are proprietăți dezinfectante și antiinfecțioase, fiind de ajutor în caz de răceală, faringită, amigdalită. Fiartă, devine un excelent emolient și expectorant: calmează gâtul iritat și ajută la eliminarea secrețiilor bronșice, ameliorând simptomele răcelii. Fierbe două cepe mari, tocate, în 500 ml de apă, timp de 10 minute. Strecoară și adaugă două linguri de zahăr brun sau miere și fierbe din nou, la foc mic, încă 10 minute, până obții consistența unui sirop. Din acest sirop se iau 3-6 lingurițe pe zi.

Sirop de usturoi

Usturoiul nu mai are nevoie de prezentare. Cu toții știm că acest popular ingredient culinar este înzestrat cu virtuți terapeutice extraordinare și că are puterea să prevină, dar și să vindece răceala, gripa, tusea, bronșita. Siropul se prepară astfel: în 250 ml apă fierbi 50 g de usturoi curățat de coajă, timp de câteva minute (socotește timpul de când începe apa să clocotească). Adaugi 50 g miere. Ia câte o lingură de amestec de 3 ori pe zi.

Sirop de cimbru

Umple un borcan de sticlă cu straturi alternative de cimbru proaspăt și zahăr brun. Tasează bine și lasă să macereze 3 zile, apoi adaugă un litru de apă. Fierbe amestecul la foc mic timp de o oră, apoi strecoară și pune-l într-un borcan cu capac. Ia 3-5 linguri pe zi pentru calmarea tusei.

Sirop cu hrean

Se rad foarte fin 100 g de hrean și se adaugă 500 g miere de tei. Se lasă la macerat 12 ore. Adulții vor lua 3 linguri pe zi, iar copiii doar o linguriță de sirop (folosește o lingură de lemn sau de sticlă). Siropul de hrean este util în caz de tuse, răceală, dar și pentru tratarea reumatismului (tratamentul durează cam 6 săptămâni).

Sirop de eucalipt

Pune 100 g frunze de eucalipt în 500 ml apă fierbinte și lasă să macereze pe timpul nopții. Dimineața strecoară, adaugă 200 g zahăr brun și fierbe amestecul până capătă consistența unui sirop (în jur de 10 minute). Se iau 3-4 lingurițe pe zi.

Sirop cu lămâie

Amestecă în cantități egale suc de lămâie și miere (de exemplu o linguriță de suc de miere și o linguriță de miere), la care adaugă foarte puțin piper măcinat. Ia câte o linguriță de 3 ori pe zi.

Sirop din ridiche neagră

Așază într-un borcan straturi alternative de rondele de ridiche neagră și miere (sau zahăr). Lasă să stea până a doua zi. Din siropul rezultat adulții pot lua zilnic 3-4 linguri, iar copiii 2-3 lingurițe. O altă modalitate de a prepara acest sirop este să faci o scobitură în mijlocul ridichii și să pui miere în ea. Lasă ridichea la loc călduros pentru 24 de ore. Din siropul care se formează poți lua 3-4 linguri pe zi (copiii doar 2-3 lingurițe pe zi).

Sirop de nap

Taie un nap în felii subțiri, pune-l într-un bol și adăugă 50 g zahăr brun. Lasă să macereze câteva ore. Bea câte o lingură de 4-5 ori pe zi din sucul care se formează.

Citește și:

Remediile bunicii pentru răceală și gripă
Remedii pentru durerile în gât
Supa de pui vindecă răceala. Iată rețeta!

 

Sursa foto: www.123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies